طعم اصیل غذاهای سنتی و محلی سیرجان را بشناسید
قاتق بنه یا آب بنه غذای محلی سیرجان است که با دانه درخت بنه پخته میشود. درخت بنه، درختی دیر رشد است که در کوهستان میروید. چوب این درخت خیلی خوب میسوزد و خیلی باکیفیت است و برگ آن برای خوراک احشام و تبدیل پوست احشام به مَشک کاربرد دارد.
از معروفترین غذاهای محلی استان کرمان زیره پلو است. این غذا معمولاً با زیره سیاه یا ترکیب زیره سبز و سیاه تهیه میشود. ازآنجاکه زیره طبعی گرم دارد و برنج طبعی سرد، این غذا طبعی متعادل دارد. به دلیل وجود زیره در این غذا، سوءهاضمه و نفخ شکم و چاقی با این غذا درمان میشود. زیره پلو حتی مناسب رژیمهای غذایی گیاهخواران نیز هست. این غذا جزو غذاهای طبع گرم بهشمار میرود.
بز قورمه از معروفترین غذاهای استان کرمان است که بسیار لذیذ است. این غذای محلی را در گذشته با گوشت بز قورمه شده میپختند، اما امروزه آن را با گوشت گوسفند طبخ میکنند. در قدیم پوست بز را بهصورت مشک درمیآوردند و گوشت بز قورمه شده را درون آن میریختند تا برای زمستان سالم بماند. بز قورمه که هم به شکل خورشت و هم به شکل آبگوشت طبخ میشود، به دلیل داشتن گوشت قرمز و نخود، بسیار مقوی و مغذی است.
آبگوشت زیره از معروفترین غذاهای استان کرمان است که در آن نخود، لوبیا و سیبزمینی بهکار نرفته است. این غذا با گوشت و زیره طبخ میشود.
پلو سیرجانی بسیار شبیه به مرصع پلو قزوینی است.
آنلاین
سلام! من دستیار هوشمند آی سیرجان هستم 👋 چطور میتونم کمکتون کنم؟
سوالات پیشنهادی:
⚡ پاسخها توسط هوش مصنوعی تولید میشوند