بهینه‌سازی تجربه شما

برای استفاده بهتر از خدمات، به چند مجوز نیاز داریم

اعلان‌ها (Notifications)
دریافت اطلاع‌رسانی‌های مهم، تایید محتوا، پیام‌های جدید و رویدادهای ویژه
موقعیت مکانی (Location)
نمایش مکان شما روی نقشه، پیدا کردن نزدیک‌ترین مکان‌ها و پیشنهادات شخصی‌سازی شده
☁️ 10°C سیرجان
یکشنبه، 25 آبان
01:42

سلام 👋

مهمان

زیره پلو

زیره پلو

غذای اصلی 1 بازدید

درباره این غذا

از معروف‌ترین غذاهای محلی استان کرمان زیره پلو است. این غذا معمولاً با زیره سیاه یا ترکیب زیره سبز و سیاه تهیه می‌شود. ازآنجاکه زیره طبعی گرم دارد و برنج طبعی سرد، این غذا طبعی متعادل دارد. به دلیل وجود زیره در این غذا، سوءهاضمه و نفخ شکم و چاقی با این غذا درمان می‌شود. زیره پلو حتی مناسب رژیم‌های غذایی گیاه‌خواران نیز هست. این غذا جزو غذاهای طبع گرم به‌شمار می‌رود.

مواد لازم

  • برنج
  • زیره سیاه و سبز
  • روغن
  • کره
  • نمک

دستور پخت

این غذا ترکیبی از برنج، زیره سیاه و سبز، روغن، کره و نمک است. برای تهیه زیره پلو، زیره سیاه و سبز را به مدت نیم ساعت خیسانده و بعد آبکش می‌کنیم. زیره آبکش شده را در میان دستمال تمیز و خشک قرار می‌دهیم تا خشک شود. برنج را بعد از شستن و خیساندن در آب جوش می‌ریزیم و با روغن و نمک می‌جوشانیم. وقتی برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش می‌کنیم. کف یک قابلمه مناسب را به روغن آغشته می‌کنیم و نان لواش یا سیب‌زمینی به‌عنوان ته‌دیگ در آن می‌گذاریم. سپس به‌صورت لایه به لایه برنج و زیره را در قابلمه می‌ریزیم و دم می‌گذاریم. بعد از دم کشیدن زیره پلو، کمی کره را آب می‌کنیم و روی آن می‌ریزیم.
لزومی ندارد زیره پلو را با خورشت یا گوشت و مرغ خورد، این غذا به‌تنهایی یک وعده کاملا مغذی است.

سختی

متوسط