بهینه‌سازی تجربه شما

برای استفاده بهتر از خدمات، به چند مجوز نیاز داریم

اعلان‌ها (Notifications)
دریافت اطلاع‌رسانی‌های مهم، تایید محتوا، پیام‌های جدید و رویدادهای ویژه
موقعیت مکانی (Location)
نمایش مکان شما روی نقشه، پیدا کردن نزدیک‌ترین مکان‌ها و پیشنهادات شخصی‌سازی شده
☁️ 10°C سیرجان
یکشنبه، 25 آبان
01:42

سلام 👋

مهمان

قاتق بنه غذای محلی سیرجان
ویژه

قاتق بنه غذای محلی سیرجان

غذای اصلی 5 بازدید

درباره این غذا

قاتق بنه یا آب بنه غذای محلی سیرجان است که با دانه درخت بنه پخته می‌شود. درخت بنه، درختی دیر رشد است که در کوهستان می‌روید. چوب این درخت خیلی خوب می‌سوزد و خیلی باکیفیت است و برگ آن برای خوراک احشام و تبدیل پوست احشام به مَشک کاربرد دارد.

مواد لازم

  • بنه 500 گرم
  • آبگرم 1 لیتر
  • گردوی خرد شده 2 قاشق
  • نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
  • روغن بنه مقدار کم
  • رب انار، آبلیمو، نعناع (اختیاری)به مقدار لازم

دستور پخت

بنه ها را بکوبید.
با استفاده از هاون یا آسیاب برقی بنه ها را آنقدر بکوبید تا حالت خمیری پیدا کند و به روغن بندازد ، سپس حدود ۱۵ دقیقه با دست چنگ بزنید تا روغن بندازد.
به خمیر بنه کوبیده شده آب گرم اضافه کنید.
روی بنه های آسیاب شده آب گرم بریزید و خوب هم بزنید تا روغن و مغز آنها به خوبی از پوست جدا شود، سپس در یک صافی بریزید و با قاشق هم بزنید تا آب بنه جدا شود و پوست های سفت آن در آبکش باقی بمانند.
قاتق بنه را آماده کنید.
در صورت تمایل می‌توانید نعناع را با گردو در کمی روغن بنه تفت دهید و سپس آب بنه را اضافه و شعله را کم کنید. همین که مایع یکی دو جوش خورد شعله را خاموش کنید. قاتق بنه شما حاضر است، نوش جان.
می توانید برای سرو این غذا از رب انار یا آبلیمو استفاده کنید. معمولا مردم کرمان داخل آب بنه نان خشک می ریزند و آن را به شکل ترید در کنار پیاز یا سبزی تازه میل می کنند.

نکات مهم برای تهیه قاتق بنه
– در بعضی مناطق به جای نعناع یا در کنار آن از گشنیز نیز استفاده می کنند.
– اگر می خواهید غلظت قاتق بنه بیشتر باشد یک یا دو قاشق آرد گندم را به همراه پیاز تفت دهید.
-با توجه به طعم خاص بنه بسته به ذائقه‌ی شما با خرما شیرین آن را میل نمایید.
– در برخی از دستورات این غذا هیچ افزودنی مانند پیاز یا ادویه وجود ندارد. بعد از صاف کردن آب بنه مقداری آن را گرم و سپس با رب انار یا کشک سرو می کنند.پ

ارزش غذایی قاتق بنه
قاتق بنه دارای خواص متعددی است. برخی از مهم‌ترین خواص آن عبارتند از:
تقویت سیستم ایمنی – سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها که به تقویت ایمنی بدن کمک می‌کند.
تقویت استخوان‌ها و مفاصل – به دلیل وجود کلسیم، منیزیم و چربی‌های مفید، برای بهبود سلامت استخوان‌ها و کاهش دردهای مفصلی مؤثر است.
افزایش انرژی و تقویت قوای جسمی – به دلیل داشتن چربی‌های سالم و پروتئین، یک منبع عالی انرژی برای ورزشکاران و افرادی با فعالیت بدنی بالا است.
بهبود عملکرد گوارش – خاصیت ملین دارد و برای بهبود عملکرد روده‌ها و رفع یبوست مفید است.
کمک به بهبود کم‌خونی – سرشار از آهن بوده و برای افرادی که دچار کم‌خونی هستند، بسیار مفید است.
تقویت پوست و مو – به دلیل وجود اسیدهای چرب مفید، مصرف آن به سلامت پوست و جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند.
کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب – به دلیل وجود چربی‌های غیر اشباع، به کاهش کلسترول بد (LDL) و بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.
تقویت قوای جنسی – به عنوان یک تقویت‌کننده طبیعی برای افزایش میل و توان جنسی شناخته می‌شود.
این خوراکی پرخاصیت به‌ویژه در مناطق کرمان و بلوچستان و خراسان مصرف زیادی دارد و به‌عنوان یک غذای مقوی و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سختی

متوسط